Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΣΕΕΕΝ: Όχι ποινικοποίηση της δράσης συνδικαλιστών εργατών-Καμία υποχώρηση στην τήρηση των μέτρων ασφάλειας

ΣΕΕΕΝ-Σωματείο εργατοτεχνιτών και εργαζομένων στην ενέργεια:Όχι ποινικοποίηση της δράσης συνδικαλιστών εργατών-Καμία υποχώρηση στην τήρηση των μέτρων ασφάλειας 

Η διεύθυνση του Ορυχείου Νότιου Πεδίου αξιοποιώντας μια απαράδεκτη τροπολογία του μεταλλευτικού κανονισμού που επιτρέπει με εντολή του ορυχειάρχη να μειώνετε το αναγκαίο προσωπικό για την επάνδρωση εκσκαφέων –αποθετών,  προχώρησε σε απαράδεκτη πειθαρχική δίωξη του εργαζόμενου και συνδικαλιστή κ. Ασλαουνίδη Κώστα, γραμματέα του Δ.Σ του Σ.Ε.Ε.Ν “Εργατική Αλληλεγγύη” 

Αφορμή αποτέλεσε το γεγονός ότι ο συνδικαλιστής μαζί με τους συναδέλφους του αρνήθηκε να επανδρώσει εκσκαφέα μόνο με 3 εργαζόμενους ενώ απαιτούνται 4. Παλιότερα στο συγκεκριμένο μηχάνημα εργάζονταν 5 άτομα, αποδεικνύοντας ότι ακόμα και με 4 άτομα η εργασία πραγματοποιείτε κάτω από τα όρια ασφαλείας. Υπενθυμίζουμε ότι σε αντίστοιχο μηχάνημα το προηγούμενο διάστημα έγινε θανατηφόρο ατύχημα.
Το γεγονός αυτό καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο, ότι η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, είχαν και θα έχουν τεράστιες επιπτώσεις στα δικαιώματα και την υγεία των εργαζομένων στην ενέργεια. Η συνεχής μείωση μέσα από κανονισμούς, του απαιτούμενου προσωπικού για την ασφαλή λειτουργία των μηχανημάτων είναι σε αυτή τη κατεύθυνση.
Συνάδελφοι,
Το ζήτημα μας αφορά όλους. Η περεταίρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα φέρει μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας, νέες εκπτώσεις στα ζητήματα ασφάλειας της εργασίας, με αποτέλεσμα περισσότερα ατυχήματα, χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας. Όλα αυτά για τα κέρδη των μετόχων της ΔΕΗ και των εργολάβων. Θα μας έχουν να δουλεύουμε με εξευτελιστικά μεροκάματα με καθημερινό κίνδυνο της ζωής μας. Ήδη οι συνθήκες για μεγάλα τμήματα των εργαζομένων είναι τραγικές.
Ετοιμάζουν νέα επίθεση στα δικαιώματα μας. Έρχονται νέα μέτρα! Μειώσεις μισθών και συντάξεων, απελευθέρωση απολύσεων, κόψιμο εφάπαξ, ιδιωτικοποίηση υγείας, παιδείας, νερού κ.α. Μας ετοιμάζουν μια κόλαση και προσπαθούν να προλάβουν. Αυτή η πολιτική που εξαθλιώνει εργαζόμενους, για να περάσει πρέπει να βρει τους εργαζόμενους φοβισμένους, διασπασμένους. Αυτό έρχεται να εξυπηρετήσει και η πειθαρχική δίωξη του συνδικαλιστή. Θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι όποιος σηκώνει κεφάλι και απαιτεί μέτρα ασφαλείας, καλύτερους μισθούς κ.α, αξιοποιώντας τους απαράδεκτους αντεργατικούς νόμους, θα βρεθεί αντιμέτωπος με κυρώσεις. Αυτοί είναι οι νόμοι τους.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
  ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Να μην δεχτεί κανένας εργαζόμενος (μόνιμος, οκταμηνίτης, εργολαβικός) να εργαστεί σε συνθήκες που δεν ανταποκρίνονται στους όρους ασφαλείας. Να μην δεχτεί κανένας εργοδηγός να στέλνει εργαζόμενους σε επικίνδυνες συνθήκες. Να διεκδικήσουμε μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας ώστε να επανδρωθούν όλες θέσεις εργασίας που απαιτούνται για την ασφάλεια των εργαζομένων.
Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουμε αγωνιστική απάντηση σε αυτή τη πρόκληση της εργοδοσίας και προτείνουμε : 2ωρη στάση εργασίας και συνέλευση μπροστά στο κυλικείο, την ώρα της απολογίας του συνδικαλιστή για να διατρανώσουμε την αντίθεση μας στην προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων.
Καλούμε όλα τα σωματεία να πάρουν πρωτοβουλίες σε αυτή τη κατεύθυνση.
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου