Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΔΙΩΚΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ & ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ –ΡΥΑΚΙΟΥ
 
Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» και τα μέλη του εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους συναδέλφους Κοτταρίδη Δημήτριο, Πιπερόπουλο Αχιλλέα, Τεντσογλίδη Ηλία και σε όλα τα μέλη του συλλόγου για την καταπολέμηση της ανεργίας & της ανάπτυξης της περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου.

Οι αγωνιστές αυτοί που είναι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ διώκονται ποινικά και διοικητικά με πειθαρχικό έλεγχο από τη διεύθυνση της ΔΕΗ, γιατί (τόλμησαν) να ζητήσουν (δυναμικά λόγω πολλαπλών αρνήσεων και αδιαφορίας) συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, με αφορμή την επίσκεψή του στην περιοχή. Μέχρι και σε απόλυση έκτακτου συναδέλφου (οκταμηνίτη) προχώρησε η ΔΕΗ που βέβαια αναγκάστηκε αργότερα να την ανακαλέσει. 

Ο Σύλλογος αποφάσισε με μια δυναμική κινητοποίηση σε συνέντευξη τύπου του Προέδρου της ΔΕΗ να εκθέσει τα αιτήματα που συλλογικά αποφάσισαν οι κάτοικοι για την λύση των προβλημάτων της περιοχής τους που έχουν άμεση σχέση με τη ΔΕΗ.

Η διοίκηση της ΔΕΗ και ο διευθύνοντος σύμβουλος της κ. Παναγιωτάκης αντί να συναντηθεί και να κάτσει να μιλήσει με τα μέλη του συλλόγου για τα προβλήματα της περιοχής, η οποία μαστίζεται από μεγάλη ανεργία, με περιβαλλοντικά μέτωπα ανοικτά και με την συρρίκνωση της παραγωγής λιγνίτη στα σκαριά που θα μετατρέψει την περιοχή σε σεληνιακό τοπίο, προτίμησε  να απαγορεύει  την είσοδό τους στην αίθουσα που είχε προγραμματιστεί συνέντευξη τύπου για να μην χαλάσουν την φιέστα που πραγματοποίησαν στην περιοχή μαζί με ένα τσούρμο δημοσιογράφων.

Ζητάμε από την διοίκηση της ΔΕΗ να πάρει πίσω άμεσα τις άδικες, εκβιαστικές και εκδικητικές διώξεις των μελών του συλλόγου.
Οι εργαζόμενοι και κάτοικοι όλης της περιοχής είναι αυτοί που πραγματικά νοιάζονται και για την επιχείρηση και για τον τόπο τους και είναι οι μόνοι αξιόπιστοι συνομιλητές για κάθε διοίκηση της ΔΕΗ
Τέτοιου είδους διώξεις μόνο προβλήματα θα δημιουργήσουν και θα έχετε την άμεση ευθύνη για ότι ακολουθήσει.
Δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα στους αγωνιστές σε ότι χρειαστεί, θα συμμετέχουμε σε κάθε είδος δυναμικής κινητοποίησης και απαιτούμε από τη ΓΕΝΟΠ, τα Εργατικά Κέντρα του Νομού και όλα τα Συνδικάτα να εκφράσουν άμεσα την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους συναδέλφους. 

Κοζάνη 2/3/2017
Το γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου